Hvad er hypnoterapi?

om hypnoterapi

Hvad er Hypnoterapi?

Hypnoterapi er en klinisk praksis, der anvender hypnose som et kraftfuldt redskab til at fremme forandring, helbredelse og personlig udvikling. Den kombinerer hypnose med terapeutisk indsigt og teknikker for at arbejde med det underbevidste sind og skabe positive resultater.

Hypnoterapi involverer en dyb afslapningstilstand kaldet trance, hvor klienten er opmærksom, fokuseret og åben for suggestioner. Under trance er det lettere at få adgang til det underbevidste sind, hvor dybtliggende overbevisninger, mønstre og følelser er gemt. Hypnoterapeuten guider klienten i at udforske og ændre disse mønstre for at opnå personlige mål.

Hvad sker der under en hypnoterapi-behandling?

I en typisk hypnoterapisession vil vi først komme ind på dine mål og udfordringer. Derefter vil du blive guidet ind i en trance ved hjælp af afslapnings- og visualiseringsteknikker. Under trance vil jeg arbejde med dig for at udforske og ændre de tankemønstre og adfærdsmønstre, der påvirker målene.

Hvad kan hypnoterapi hjælpe med?

Hypnoterapi kan hjælpe med en bred vifte af udfordringer og mål, herunder:

Traumer

Hypnose kan vise sig som en yderst effektiv vej til at bearbejde og lindre traumatiske oplevelser uden at gå i dybde med selve traumet.

Læs mere

Angst og stress

Gennem hypnose kan man lære at tackle angst og stress ved at dykke ned i deres rødder og omprogrammere tankemønstre for at opnå indre fred.

Læs mere

smerter

Hypnose kan være en effektiv måde at reducere kroniske smerter ved at aktivere kroppens egne helbredende ressourcer og ændre opfattelsen af smerte.

Læs mere

Jalousi

Hypnose kan hjælpe med at håndtere jalousi ved at identificere og ændre de underliggende årsager, så man kan opnå sunde og tillidsfulde relationer.

Læs mere

fobi

Hypnose kan bruges til at arbejde med og overvinde fobier ved gradvist at mindske frygtreaktioner og erstatte dem med ro og selvtillid.

Læs mere

selvværd

Gennem hypnose kan man opdage og styrke sit selvværd ved at bryde med negative selvopfattelser og erstatte dem med en sundere og mere positiv selvforståelse.

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der når man bliver hypnotiseret?

Når du bliver hypnotiseret, kommer du i trance. Det er den tilstand, du har, når du dagdrømmer eller falder i staver. Selv om du er meget afslappet under hypnosen, er din opmærksomhed øget og meget fokuseret på min stemme og det, jeg beder dig om at visualisere. Du vil opleve en fordybelse, hvor du bliver fuldt engageret i dine indre oplevelser og billeder.

Hvad kan hypnose hjælpe med?

Hypnose kan bruges til at hjælpe med en bred vifte af mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige udfordringer. Hypnoterapi kan for eksempel få dig til at ændre adfærd, mindske ubehagelige følelser eller reducere din angst, fjerne afhængighed, forbedre din søvn og forbedre dit selvværd.

Hvornår virker hypnose?

Virkningen af hypnose afhænger bl.a. af din modtagelighed for hypnose, hypnoterapeutens evner og tilpasningen af hypnosemetoder til din specifikke udfordring. Når du er åben og har nemt ved at visualisere ting, er du meget modtagelig for hypnose. Nogle former for hypnose kræver, at du er engageret og motiveret.

Kan hypnose være farligt?

Hypnose udført af en kvalificeret og uddannet hypnoterapeut er ikke farlig moral (i modsætning til manipulation). Hypnose er en naturlig tilstand af sindet, som mange mennesker oplever dagligt uden nogen skadelige virkninger. Under hypnose bevarer du kontrollen over dig selv og dine handlinger. Du kan ikke tvinges til at gøre noget imod din vilje eller moral.

Kan man blive hypnotiseret til at glemme en person?

Hypnose er normalt ikke en pålidelig metode til at få en person til at glemme en anden person eller en specifik begivenhed. Hypnose fungerer ikke som en "hukommelse-sletningsknap," hvor man kan vælge at slette minder eller forhold fra ens sind. Hypnose kan hjælpe med at ændre måden, du opfatter eller reagerer på minder eller følelser, men den kan ikke fjerne minder fuldstændigt eller gøre, at en person eller begivenhed "forsvinder" fra din hukommelse.

Hvor længe varer hypnose?

Hos mig varer en behandling ca. 70 minutter.

Dét siger mine Klienter

“Jeg har haft klaustrofobi siden barndommen. Efter en session hos Stine er det helt væk. Det er befriende, jeg kan bruge elevator og opholde mig, hvor jeg vil.”

-AC-tekniker, 68 år

Dét siger mine Klienter

“Stine har hjulpet mig med at få et højt selvværd på én time. Nu oplever jeg mere energi og glæde i hverdagen, og min familie kan mærke, jeg er stolt af mig selv.”

– Jens, Aarhus

Dét siger mine Klienter

“Jeg har fået online hypnoterapi af Stine og det var en rigtig god oplevelse. Stine guidede mig stille og rolig igennem hele processen på en meget behagelig måde. Jeg har efter sessionen oplevet en god effekt og indre ro.”

Rene

Dét siger mine Klienter

“Hypnoterapien hos Stine gav mig indsigt, som er værdifuld i min videre færd med mit arbejde med mit selvværd. Jeg synes godt om teknikken, og Stine er rigtigt god til at få mig ned i trance. Hun er empatisk og nærværende.”

– Daniella Frantzoulis

Dét siger mine Klienter

“Jeg giver Stine mine bedste anbefalinger. Stine tog sig god tid indledningsvist og sørgede for at guide mig godt tilrette med vand, puder m.m. Stine guidede mig dygtigt igennem terapien, og hun brugte en rolig stemme og nogle fine billeder undervejs. Jeg oplevede ro umiddelbart efter terapien, og jeg har i de tre uger, der er gået siden, oplevet en dybere accept af et livsvilkår, som har udfordret mig. Herligt, og stor tak herfra.”

– Solveig, 47 år

Dét siger mine Klienter

Jeg har tidligere været meget nervøs op til eksamen; men efter en times online hypnoterapi hos Stine, er jeg rolig til eksamen og føler, jeg kan være mig selv.”

– Simone Danielsen

Dét siger mine Klienter

Jeg har været så heldig at have en session med Stine Nielsen. Nu her en lille uge efter er det stadig ved at bundfælde sig, men jeg kan mærke en klar forbedring både psykisk og fysisk. Jeg har fået en indre ro og varme, som jeg ikke har oplevet tidligere, samtidig smiler jeg mere og dybere. Under hypnosen er der helt klart sket en forløsning af nogle traumer, som jeg har kæmpet med i årevis. De sidste par dage har jeg kunne udføre ting, som var umuligt at gennemføre for bare 14 dage siden. Stine er meget lyttende og forstående. Hun tager en kærligt ved hånden, og guider en hele vejen på en åben og tryg måde. Hun er meget empatisk og kan hurtigt, selvom det i mit tilfælde foregik online, skabe en meget stærk og tillidsvækkende kontakt. Der er ikke så meget “gå om den varme grød”, men der findes i stedet i samarbejde hurtigt frem til kernen af ens problematik,

og så arbejdes derud fra det.

Hvis der sidder en derude, som overvejer hypno-terapi, så vil jeg helt sikkert sige, at det kan man roligt kaste sig ud i – det er ganske ufarligt, og det er så meget vinde. Hvis man tilmed vælger Stine, så er man i gode og kompetente hænder.

H. S. HOLM